Veelgestelde vragen


Download de Windmill Bike app en tik op 'Sign Up'. Vul uw naam, uw emailadres en een wachtwoord in. Bevestig en ga naar uw inbox. Open de link in de verificatie mail. Ga terug naar de app en tik 'Refresh'
Ja! Iedereen met de Windmill Bike app kan een account aanmaken en de Windmill Bikes gebruiken.
Op de app is zichtbaar waar, welke aantallen fietsen staan. Door op de icon te klikken kan een fiets worden gereserveerd.
Een virtuele plek (in overleg te bepalen) waar een fietsrit begonnen en beëindigd kan worden waardoor andere personen gebruik kunnen maken van de fiets. Digitale parking spots zijn zichtbaar in de app.
Via de app is een fiets 20 min. voor aanvang van de rit te reserveren
Op iedere fiets staat een vier-cijferige code (Bike ID). Deze code moet worden ingegeven op de app. Nadat de code is ingegeven, opent het slot automatisch.
Buiten een parkeerzone wordt een rit gepauzeerd en is het slot te openen en sluiten nadat op ‘Lock & pause ride’ is geklikt.
In een parkeerzone kan een rit worden afgesloten. Op de app wordt de rit beëindigd door te klikken op ‘Lock & End ride’. Het slot wordt met de hand afgesloten.
Gebruikers kunnen fietsen overal op slot zetten, maar de fiets is dan niet door anderen te gebruiken. In de app wordt de fiets gepauzeerd (zie ‘Hoe open ik mijn fiets en sluit ik deze weer af?’)